Need assistance? Whatsapp us at 7574867535 or E-mail us at eventsupport@plexusmd.com Refund Policy

IREP (Indian Radiology and Imaging Association Resident education program)

Tamil Nadu and Pondicherry chapter of IRIA

-
<div \"data-stled-text-align: center;\"><strong>Greetings from Tamil Nadu and Pondicherry chapter of IRIA, Vellore sub-chapter!! <span \"data-stled-color:#FFFF00;\">Theme: Core Conventional Radiology</span> <span \"data-stled-color:#AFEEEE;\">NO SPOT REGISTRATION IS AVAILABLE</span> To Download the brochure Please click <a href=\"https://drive.google.com/file/d/19F9SD2gW7au4aZN1DsPMPuQ921atBwmo/view?usp=sharing\">here</a> <span \"data-stled-color:#FFFFE0;\">Registration has been closed!!</span></strong></div>
Eligibility
Intake
Certificate
Hands-on Training
ABC Accred.
CME Credits

Agenda

  • <b>Highlights</b>
  • <b>Schedule- Day 1</b>
  • <b>Schedule- Day 2</b>
  • Covering all systems conventional imaging - Chest, abdomen, pelvis, musculoskeletal, head & neck, neuro
  • Applied physics
  • Key positioning
  • Quiz
  • Interactive case discussions
Day 1 (14.09.2019)
Registration (7:45 – 8:25 a.m.)
8:25 – 8:30 a.m- Introduction
Chest 
8: 30 – 8:50 a.m. (20 min)- CXR approach to lung & pleural lesions- Dr Binita R Chacko
8:50 – 9:10 a.m. (20 min)- CXR approach to mediastinal lesions- Dr Aparna I 
9:10 – 9:30 a.m. (20 min)- Emergency CXRs- TBA
9:30 – 9:50 (20 min)- CXR approach to congenital heart disease- Dr Vijaya Bhaskar Nori
9:50 – 10:10 a.m. (20 min)- CXR approach to acquired heart disease - rapid fire session- Dr Richa Kothari  
Tea (10:10 – 10:30 a.m.)
Abdomen
10:30 – 11:00 a.m. (30 min)- Classical signs on conventional abdominal imaging – CT, MRI correlation Part 1- Dr Shalini Govil
11:00 – 11:30 a.m. (30 min)- Classical signs on conventional abdominal imaging – CT, MRI correlation Part 2- Dr Shalini Govil
11:30 – 11:50 noon (15 min)- Barium Swallow- Dr Vijaya Bhaskar Nori
11:50 – 12:10 p.m. (20 min)- Pelvic floor imaging – Barium defecogram vs MR Defecogram- Dr Anuradha C
12:10 – 12:30 p.m. (20 min)- KUB & IVU – relevance in today’s endoscopic era (how I do)- Dr Aniruddha Kulkarni
12:30 – 12:50 p.m. (20 min)- Conventional signs in Uroradiology- Dr Anu Eapen
12:50 – 1:10 p.m. (20 min)- RGU & MCUG- Dr Aniruddha Kulkarni
Lunch (1:10 – 2:10 p.m.)
2:10 – 2:30 p.m. (20 min)- ERCP vs MRCP- Dr Amarnath C
2:30 – 2:50 p.m. (20 min)- Hysterosalpingography- Dr Shyamsunder Koteyar
2:50 – 3:10 p.m. (20 min)- Physics as applicable to conventional radiography- Dr Roshan Livingstone
Tea break (3:10 – 3:30 p.m.)
3:30 – 4:30 p.m. (60 min)- Film Reading Session- Dr Geena Benjamin / Dr Shyamkumar N K
4:30 – 5:30 p.m. (60 min)- Quiz- Dr Hiren Panwala / Dr Anbarasu
Day 2 (15.09.2019
MSK
8:00 – 8:20 a.m. (20 min)- Case based approach to bone tumors and tumor like lesions- Dr Madhavi K
8:20 – 8:40 a.m. (20 min)- Pelvic radiograph: role in evaluating MSK abnormalities- Dr Rajath Jain
8: 40 – 9:00 a.m. (20 min)- Common metabolic bone diseases: A case-based radiological approach- Dr Jyoti Panwar
9:00 – 9:20 a.m. (20 min)- Radiological approach to arthritis: Must know for trainees- Dr Kanagasabai
9:20 – 9:40 a.m. (20 min)- Common musculoskeletal fractures (adult): For radiology board exams- Dr Shyamsunder Koteyar
9:40 – 10 a.m. (20 min)- Exam cases of spine- Dr Babu Peter
Tea (10:00 – 10:15 a.m.)
Paediatrics
10:15 – 10:30 a.m.(15 min)- Neonatal – respiratory emergencies- Dr Muralinath
10:30 – 11:00 a.m. (30 min)- Paediatric chest- Dr Vijayalakshmi
11:00 – 11:30 a.m. (30 min)- Paediatric abdomen – approach to diagnosis- TBA
11:30 – 12:00 p.m. (30 min)- Paediatric contrast studies - pearls and pitfalls- Dr Muralinath
12:00 – 12:15 p.m. (15 min)- Rotation & Malrotation- Dr Devi Meenal
12:15 – 12:45 p.m. (30 min)- Approach to skeletal dysplasia- Dr Vijayalakshmi
12:45 – 1:05 p.m. (20 min)- Paediatric fractures – accidental & non-accidental - a rapid fire session- Dr Hiren Panwala
1:05 – 1:25 p.m (20 min). - ICRI official program
Lunch (1:25 – 2:30 p.m.)
Head & Neck
2:30 – 2:50 p.m. (20 min)- ENT radiographs – Clinician’s expectations- Dr Venkatasai
2:50 – 3:10 p.m. (20 min)- Cervical spine trauma- Dr Rajath Jain 
3:10 – 3:30 p.m. (20 min)- Lytic jaw lesions & OPG- Dr Ramesh D
3:30 – 3:50 p.m. (20 min)- Case based approach to X-rays of skull including sella- Dr Jayaraj Govindaraj
Tea (3:50 – 4:00 p.m.)
4:00 – 5:00 p.m. (60 min)- Film Reading Session- Dr Sridhar Gibikote
5:00 p.m. - Closing Remarks
Terms & Conditions
+
Refund Policy
+